Ρύθμιση δανείων ζητά ο Σύνδεσμος Παραγωγών από Φωτοβολταϊκά

Ρύθμιση δανείων ζητά ο Σύνδεσμος Παραγωγών από Φωτοβολταϊκά

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Ρύθμιση των δανείων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών από Φωτοβολταϊκά). Με αυτό τον τρόπο θα αποσβεστεί μέρος του βάρους που υφίστανται οι επιχειρήσεις λόγω της έκτακτης εισφοράς, αλλά και λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές από ΛΑΓΗΕ Α.Ε. οι οποίες πλέον υπερβαίνουν τις 150 ημέρες. Με επιστολή προς τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Ενέργειας ο σύνδεσμος γνωστοποιεί στην κυβέρνηση ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τις τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει ρύθμιση των δανείων και συγκεκριμένα ζητάει:

Μείωση των επιτοκίων των δανείων που έχουν χορηγηθεί, ώστε να αποσβεστεί από το κόστος δανεισμού κατά το ήμισυ η εισφορά, για όσο αυτή ισχύσει. Ενδεικτικά για περιπτώσεις δανείων στο 75% του κόστους επένδυσης, τούτο συνεπάγεται μια μείωση του επιτοκίου κατά περίπου 350 μονάδες βάσης για όσο διάστημα θα ισχύει η εισφορά.

Επέκταση της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής των δανείων των παραγωγών έως το μέγιστο των συμβάσεων ΛΑΓΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ όταν αυτό υπολείπεται της αρχικής 20ετίας. Με τον τρόπο αυτό αφενός ελαφρύνεται η χρηματοροή εξυπηρέτησης των δανείων των παραγωγών ώστε να καταστεί βιώσιμη, αφετέρου δίδεται η ευκαιρία στο τραπεζικό σύστημα να ανακτήσει σε απόλυτα ποσά την απώλεια κερδών από τόκους που θα έχει από την προτεινόμενη μείωση των επιτοκίων.

ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο

Η εταιρεία ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ Μ. Ι.Κ.Ε., προχώρησε στη δικτύωση και στην οργάνωση με εξωτερικούς συνεργαζόμενους μηχανικούς προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες μηχανικού οπουδήποτε στον ελλαδικό χώρο. Για το κόστος και τις υπηρεισίες, που αφορούν και Κατοίκους Εξωτερικού  επιλέξτε εδώ. Το ΤοπογραφΩ έχει δημιουργηθεί από μηχανικούς (βλ. διαχειριστής, συνεργάτες) με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου που προχωρούν συνεχώς σε προσεκτική επιλογή συνεργατών μηχανικών με πολύ...

Εγγραφή στο Newsletter

Απαντήστε στο ακόλουθο πεδίο πόσο κάνει ένα + ένα = ?
Όνομα:
Email:

επισκέπτες

Greece 81.7% Greece
United States 9.7% United States
Cyprus 4.2% Cyprus
United Kingdom 1.5% United Kingdom
Germany 0.7% Germany
Romania 0.3% Romania
Turkey 0.2% Turkey
Netherlands 0.2% Netherlands
France 0.2% France
Italy 0.1% Italy
Σύνολο:  109  χώρες

432476

Σήμερα:50
Εχθές:141
Στην εβδομάδα:191
Πριν μια εβδομάδα:896
Στο μήνα:2,951
Πριν ένα μήνα:2,057

Tuesday the 26th. | ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο | Joomla 3 Templates Joomlaskins