Αλλαγή θέσης στη μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα

Αλλαγή θέσης στη μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Στη θέση «Φοβόλες» της Κερατέας θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο σχέδιο Νόμου για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται « η πρόβλεψη καταλληλότητας δεν ισχύει αμέσως αλλά τέλει υπό την επιφύλαξη της θετικής περιβαλλοντικής αδειοδοτησης για τη συγκεκριμένη θέση». Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση επί της ουσίας αποδέχεται την πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής για αλλαγή θέσης από το Βραγόνι στις Φοβόλες που είναι ο χώρος της παλαιάς χωματερής της περιοχής. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 57 στρεμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη έγινε η α' φάση του διαγωνισμού για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην Κερατέα, ενώ την περασμένη Τρίτη η αυλαία των διαγωνισμών για τα απορρίμματα της Αττικής άνοιξε με την κατάθεση προσφορών για το Γραμματικό. Και στους δύο διαγωνισμούς κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος οι ίδιοι, συνολικά οκτώ διαγωνιζόμενοι, είτε μεμονωμένα είτε σε κοινοπρακτικά σχήματα. Τόσο για την Κερατέα όσο και για το Γραμματικό η ετήσια ποσότητα των αστικών στερεών αποβλήτων του εργοστασίου εκτιμάται στους 127.500 τόνους. Ωστόσο, η ετήσια ποσότητα είναι κάτι που θα προσδιοριστεί επακριβώς μέσω του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Στις 29/01 και 05/02/2013 θα πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων της Δυτικής Αττικής (Λιόσια και Φυλή).

Τα βασικά στοιχεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων ΝΑ Αττικής είναι:

  1. Η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Νοτιοανατολικής Αττικής εκτιμάται κατά μέγιστο σε 127.500 τόνους.
  2. Η ετήσια ποσότητα θα προσδιορισθεί περαιτέρω μέσω του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
  3. Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης Σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε είκοσι επτά (27) έτη από την υπογραφή της. Η ακριβής συνολική διάρκεια της Σύμπραξης καθώς και οι όροι για την ενδεχόμενη παράταση αυτής θα καθορισθούν ειδικότερα στο πλαίσιο της δια δικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και θα προσδιορισθούν περαιτέρω στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.
  4. Η αναθέτουσα αρχή θα συμμετέχει στην χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας
  5. του Έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/και εθνική χρηματοδότηση.
  6. Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την Αναθέτουσα Αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού.
  7. Η αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας.

Πηγή: Αναδημοσίευση από Newletter TEE 28/1/13

ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο

Η εταιρεία ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ Μ. Ι.Κ.Ε., προχώρησε στη δικτύωση και στην οργάνωση με εξωτερικούς συνεργαζόμενους μηχανικούς προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες μηχανικού οπουδήποτε στον ελλαδικό χώρο. Για το κόστος και τις υπηρεισίες, που αφορούν και Κατοίκους Εξωτερικού  επιλέξτε εδώ. Το ΤοπογραφΩ έχει δημιουργηθεί από μηχανικούς (βλ. διαχειριστής, συνεργάτες) με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου που προχωρούν συνεχώς σε προσεκτική επιλογή συνεργατών μηχανικών με πολύ...

Εγγραφή στο Newsletter

Απαντήστε στο ακόλουθο πεδίο πόσο κάνει ένα + ένα = ?
Όνομα:
Email:

επισκέπτες

Greece 81.5% Greece
United States 9.8% United States
Cyprus 4.2% Cyprus
United Kingdom 1.5% United Kingdom
Germany 0.7% Germany
Romania 0.3% Romania
Turkey 0.2% Turkey
Netherlands 0.2% Netherlands
France 0.2% France
Italy 0.1% Italy
Σύνολο:  110  χώρες

443496

Σήμερα:48
Εχθές:114
Στην εβδομάδα:284
Πριν μια εβδομάδα:799
Στο μήνα:1,229
Πριν ένα μήνα:4,417

Wednesday the 12th. | ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο | Joomla 3 Templates Joomlaskins